en

4+1 πράγματα που μας δίδαξε η καραντίνα

4+1 πράγματα που μας δίδαξε η καραντίνα
02-05-2020

Η περίοδος της καραντίνας, που ευτυχώς μοιάζει να φτάνει στο τέλος της (;) σίγουρα δεν ήταν εύκολη για πολλούς. Φυσικά αυτό δεν αφορά τις περσόνες του instagram που με αφορμή το #stayhome βάλθηκαν να μας κάνουν να νιώσουμε άσχημα που τα σπίτια μας δεν είναι μικρά αντίγραφα του Προεδρικού.

Εμείς, οι κοινοί θνητοί, μένοντας στο σπίτι υποχρεωθήκαμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, σε ένα βαθμό μεγαλύτερο από αυτόν που αντέχαμε. Ή για να το πούμε διαφορετικά, δώσαμε νέο νόημα στη λέξη βαριέμαι. Ακριβώς αυτό το στοιχείο, της βαρεμάρας, είναι που μας ώθησε και σε δραστηριότητες, ή συνήθειες που μέχρι πρότινος δεν είχαμε. Τώρα λοιπόν που αυτή η φάση τελειώνει, μπορούμε να σκεφτούμε τα 4+1 πράγματα που μας δίδαξε η καραντίνα και μάλλον είναι καλή ιδέα να διατηρήσουμε.

Η τηλεόραση στην Κύπρο πέθανε – Ζήτω το Netflix

Αυτή η περίοδος του αυτοπεριορισμού έκανε τους ψιθύρους που ακούγαμε σχετικά με το θάνατο της τηλεόρασης να ακούγονται ως κραυγές.

Ασφαλώς δεν αναφερόμαστε στην τηλεόραση ως συσκευή, αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα κυκλοφορούν δεκάδες νέα μοντέλων τηλεοράσεων ικανών να καλύψουν τις ανάγκες των απαιτητικότερων θεατών, αλλά στην εγχώρια παραγωγή. Έχουμε κουραστεί με ερωτικά τρίγωνα, “σπαρταριστές κωμωδίες”, σκηνικά που κουνιούνται όταν κλείνει μία πόρτα και φυσικά επαναλήψεις “αγαπημένων” σειρών. Το Netflix, όπως και οι υπόλοιπες πλατφόρμες, είναι πλέον ο μόνος σοβαρός λόγος για να αναζητήσεις ποια θα είναι η νέα σου τηλεόραση προς αγορά.

Οι συσκευές μαγειρικής πρέπει που και πού να βρίσκονται στον πάγκο σου

Η καραντίνα σίγουρα δε σε έκανε αντάξιο του Πετρετζίκη, κυρίως διότι δε μπορούσες να χτυπήσεις τατουάζ μανίκι, αφού τα πάντα ήταν κλειστά. Σίγουρα όμως, όσο κακή σχέση και να είχες με τη μαγειρική, σε ώθησε στο να ασχοληθείς μαζί της.

Ακόμα και αν ανήκες σε όσους δεν είχαν παρά τα απολύτως απαραίτητα στην κουζίνα τους, μπήκες στη διαδικασία να μαγειρέψεις. Εμείς θα πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε αυτό! Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί είναι μια καλή ιδέα να μην τρως delivery 24/7 και γιατί το να μένεις μόνος και να μεταφέρεις σπίτι σου τάπερ της μαμάς, είναι κάτι που (θα έπρεπε να) σε κάνει να ντρέπεσαι. Τώρα λοιπόν που έμαθες τα βασικά, συνέχισε να μαγειρεύεις μόνος σου το φαγητό σου, παίρνοντας όποια συσκευή κουζίνας μπορεί να κάνει τα πράγματα ευκολότερα, μιας και πλέον ο χρόνος είναι πάλι περιορισμένος.

Αντίθετα, μπορείς πλέον να απεγκλωβίσεις τη μάνα σου από την κουζίνα, για να ξεπεράσει τη μανία που την κυρίευσε την προηγούμενη περίοδο. Δε χρησιμοποιούμε τυχαία τη λέξη “μανία” αφού σίγουρα βρήκε τις πιο χρονοβόρες συνταγές, προσπαθώντας να γεμίσει τη μέρα της. Χαρακτηριστικότερο όλων, το ψωμί και γενικά ό,τι απαιτούσε ζύμωμα. Εξήγησέ της λοιπόν πως πλέον δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, καθώς η παχυσαρκία είναι πλέον μεγαλύτερος κίνδυνος από τον κορωνοϊό.

Τα αθλητικά παπούτσια σχεδιάστηκαν για να τρέχεις και έξω

Μέχρι πρόσφατα, όταν σκεφτόσουν να αγοράσεις running παπούτσια, ή ρούχα γυμναστικής, δύσκολα φανταζόσουν να τα χρησιμοποιείς τόσο συχνά. Λογικά ανήκες στην ίδια κατηγορία με εμάς, που το πολύ πολύ να πάμε 2 φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο και αυτό είναι όλο.

Έλα όμως που ο κορωνοϊός άλλαξε τα δεδομένα. Η επιλογή του sms με 6 ήταν πιο δελεαστική από ποτέ, ακόμα και αν αυτό που εννοούσες ως σωματική άθληση, ήταν κάτι σχετικά χαλαρό. Σε κάθε περίπτωση, τους προηγούμενους δύο μήνες είδαμε κάτι πρωτόγνωρο και ιδιαίτερα ευχάριστο για την Κύπρο. Κόσμος να τρέχει, να περπατάει και γενικά να προσπαθεί να αθληθεί σε ανοιχτούς χώρους.

Σκέψου λοιπόν πως η διατήρηση αυτής της συνήθειας, μάλλον είναι προς όφελός σου. Όχι τίποτε άλλο, αλλά γνωρίζουμε καλά πως θέλεις τα νέα σου αθλητικά ρούχα, να βγάλουν τα λεφτά τους. Άλλωστε η περιορισμένη δραστηριότητα και το πολύ φαγητό της περιόδου, είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός που θα σε κάνει να βρεις κίνητρο.

women-running-shoes-cyprus
Σύγκρινε τιμές σε γυναικεία αθλητικά παπούτσια!
men-running-shoes-cyprus
Σύγκρινε τιμές σε ανδρικά αθλητικά παπούτσια!
women-sport-clothes-cyprus
Σύγκρινε τιμές σε γυναικεία αθλητικά ρούχα!
men-sport-clothes-cyprus
Σύγκρινε τιμές σε ανδρικά αθλητικά ρούχα!

Μεγάλο μέρος της δουλειά σου, μπορεί να γίνεται από απόσταση

Αν κάτι σκεφτήκαμε όλοι, όσοι μείναμε σπίτια μας αυτή την περίοδο, είναι το πόσες ώρες από τη ζωή μας ξοδεύουμε σε πραγματικά άσκοπες μετακινήσεις. Φυσικά αναφερόμαστε στη κίνηση από το σπίτι έως τη δουλειά και αντίστροφα.

Όσοι εργαζόμαστε ως υπάλληλοι γραφείου (και ναι, είμαστε πάρα πολλοί) αντιληφθήκαμε πως ένα καλό laptop και η σύνδεση σου στο internet, είναι αρκετά για να κάνεις ακριβώς την ίδια δουλειά που θα έκανες στο γραφείο σου. Ο αντίλογος βέβαια, είναι πως αυτό δεν αρκεί να το καταλάβεις εσύ, αλλά ο διευθυντής σου. Επειδή όμως η ομάδα του ppissis δύσκολα θα μπορούσε να απαντήσει σε αυτό, περνάμε γρήγορα στο βασικότερο σημείο αυτής της λίστας.

Οι online αγορές αναπτύσσονται στην Κύπρο και διευκολύνουν την καθημερινότητά σου

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο, σίγουρα δεν ανακάλυψες τον κόσμο του online shopping στην Κύπρο, χθες. Πιθανώς είσαι συχνός επισκέπτης του ppissis -και χαιρόμαστε πραγματικά γι αυτό- συγκρίνεις τιμές και αγοράζεις ηλεκτρονικά σε ένα από τα συνδεδεμένα eshops.

Έχε όμως υπόψη σου, πως μεγάλη μερίδα των καταναλωτών στην Κύπρο, δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές αγορές. Για να ακριβολογούμε, δεν ήταν μέχρι αυτή την περίοδο. Το γεγονός όμως πως όλοι μας υποχρεωθήκαμε να μην πηγαίνουμε σε φυσικά καταστήματα, έστρεψε στα eshops μία τεράστια μερίδα ανθρώπων στην Κύπρο, που το διάστημα που μας πέρασε πραγματοποίησε πρώτη φορά ηλεκτρονική αγορά. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τα καταστήματα, που σε αρκετές περιπτώσεις είχαν υποτιμήσει τη σημασία να διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα, με τη σκέψη ότι “κυρίως πουλάμε στην Κύπρο”.

Μιας και όλοι πλέον αντιλαμβάνονται το πόσο ευκολότερη είναι η αγορά ενός προϊόντος online, μάλλον έχει νόημα να σταματήσουμε να ξοδεύουμε το χρόνο μας, απλά και μόνο για να ψωνίσουμε ένα προϊόν από φυσικό κατάστημα. Υπάρχουν σαφώς καλύτεροι τρόποι να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο, που μας απομένει κάνοντας αγορές online στην Κύπρο.