el

Τα κινητά που έρχονται το 2019 | Ποιες οι τιμές τους στην Κύπρο;

Τα κινητά που έρχονται το 2019 | Ποιες οι τιμές τους στην Κύπρο;
10-01-2019

Ο ανταγωνισμός στην αγορά κινητών τηλεφώνων έχει περάσει σε άλλα επίπεδα. Αυτό είναι κάτι που καταλάβαμε ήδη την χρονιά που πέρασε, αφού εκτός από την παραδοσιακή πλέον κόντρα με τα iPhone από τη μια και όλους τους άλλους από την άλλη, νέοι παίκτες πόνταραν πολύ σε εξελιγμένες συσκευές. Huawei, Xiaomi, LG και φυσικά ο κορεατικός κολοσσός με το όνομα Samsung, κυριολεκτικά μάχονταν να μεγαλώσουν το μερίδιο αγοράς τους.

Σε αυτόν το μαγικό κόσμο ευγενούς άμιλλας  ξεκατινιάσματος των εταιριών τεχνολογίας, δεν έλειψαν φυσικά οι αθέμιτες πρακτικές. Λίγο πριν το τέλος του 2018 ήρθε στο φως η υπόθεση διαρροής σχεδίων του νέου αναδιπλούμενου μοντέλου της Samsugn, με πιθανή κατεύθυνση εταιρείες της Κίνας.

Ασφαλώς εμάς ως καταναλωτές, λίγο μας ενδιαφέρει ο πόλεμος μεταξύ των εταιρειών. Το αντίθετο μάλιστα, όσο αυτός τις οδηγεί σε πιο αναβαθμισμένες συσκευές, θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν μας ενοχλεί καθόλου. Αντίθετα, καθόμαστε αναπαυτικά και διαβάζουμε από τις -ομολογουμένως εξαιρετικά ποιοτικές συσκευές που πλέον έχουμε στη διαθεσή μας- τα διάφορα ευτράπελα που αυτός ο πόλεμος συμπεριλαμβάνει. Χαρακτηριστικότερο όλων, η επιλογή της Samsung να αφαιρέσει το audio jack από τις νέες της συσκευές την ώρα που μόλις μερικούς μήνες πριν, η ύπαρξη του αποτελούσε στοιχείο για να τρολλάρει της Apple.

Top κινητά για το 2019

Είτε επίσημες, είτε όχι, όλες οι διαρροές δείχνουν ότι το 2019 θα μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως η χρονιά της καινοτομίας, σε ότι αφορά τα κινητά τηλέφωνα. Από την άλλη, αυτό συνεπάγεται και μεγαλύτερο κόστος για τους καταναλωτές, αφού όλα δείχνουν πως οι κατασκευαστές δεν ποντάρουν τόσο στις χαμηλές τιμές, όσο στις υψηλές επιδόσεις. Αναμενόμενο είναι λοιπόν, μία συσκευή η κάμερα της οποίας ανταγωνίζεται το φακό μιας ακριβής dslr φωτογραφικής, να κοστίζει κάτι τις παραπάνω.

Samsung Galaxy S10

galaxy-s10-cyprus-price-ppissis

Update: Τα νέα Samsung Galaxy S10 ήρθαν στην Κύπρο!
Σύγκρινε τιμές για το Samsung Galaxy S10 εδώ

Σύγκρινε τιμές για το Samsung Galaxy S10+ εδώ

Σύγκρινε τιμές για το Samsung Galaxy S10e εδώ

Πρώτη μεγάλη άφιξη του έτους αναμένεται να είναι η σειρά των Galaxy S10 της Samsung. Όπως όλα δείχνουν, θα υπάρχουν (τουλάχιστον) 3 συσκευές με τα διακριτικά Beyond, Beyond 1 και Beyond 2. Τελευταίες πληροφορίες από την κορεατική εταιρία αναφέρουν ότι θα κυκλοφορήσει και μοντέλο που θα υποστηρίζει δίκτυο 5G, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα σαφές αν θα πρόκειται για μία μόνο συσκευή, ή για εκδόσεις των τριών μοντέλων.

Ως προς τα χαρακτηριστικά των Galaxy S10, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν επιβεβαιωθεί, έχουμε τα εξής δεδομένα: Επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon 855 ή Samsung Exynos 9820, Μνήμη RAM από 6GB έως 12GB, Αποθηκευτικός χώρος 128GB έως 512GB, in-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων (σε όλα εκτός από το Lite), WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0, GPS/GLONASS, NFC, 4G LTE και λειτουργικό σύστημα Android 9.0 Pie με One UI, ενώ φημολογείται πως θα υποστηρίζεται η λειτουργία ασύρματης φόρτισης μεταξύ των συσκευών.

Συνοπτικά όσοι περιμένουν τη σειρά Galaxy S10 στην Κύπρο, για την ώρα μπορούν να συγκρατήσουν τα εξής ως προς τα μοντέλα (με βάσει τις εκτιμήσεις μέχρι τη στιγμή που γράφεται το κείμενο):

  • Samsung Galaxy S10 Lite με flat οθόνη 5.8” FHD+, dual κάμερα, μονή εμπρόσθια κάμερα και τιμή κοντά στα 700€
  • Samsung Galaxy S10 Edge με κυρτή οθόνη 6.1” QHD+, τριπλή κάμερα, μονή εμπρόσθια κάμερα και τιμή κοντά στα 950€
  • Samsung Galaxy S10+ με κυρτή οθόνη 6.4” QHD+, τριπλή κάμερα, διπλή εμπρόσθια κάμεραα και τιμή κοντά στα 1250€
  • Samsung Galaxy S10 5G με κυρτή οθόνη 6.7” QHD+, τριπλή ή τετραπλή κάμερα, διπλή εμπρόσθια κάμερα και τιμή κοντά στα 1500€

23/02 UPDATE: Δες όσα ανακοίνωσε η Samsung για το GALAXY S10 εδώ

Huawei P30 και P30 Pro

juawei-p30-cypris-price-ppissis

Η κινέζικη Huawei έχει ανεβάσει ψηλά τον πήχη -και τις τιμές, για να είμαστε ειλικρινείς- με τα τελευταία της μοντέλα. Ειδικά το Huawei Mate 20 Pro χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η κορυφαία επιλογή για το 2018. Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τις συνολικά υψηλές του επιδόσεις, αλλά και ειδικότερα την κάμερά του, ο χαρακτηρισμός αυτός είχε μεγάλες δόσεις αλήθειας.

Το 2019 δεν θα είναι μια εύκολη χρονιά για την Huawei που όπως φαίνεται αποκλείεται από την αγορά των ΗΠΑ. Σε καθαρά όμως τεχνολογικό επίπεδο, η εταιρεία αναμετράται με τον εαυτό της, αφού όπως έχει μαθευτεί τα Huawei P30 και P30 pro χαρακτηρίζονται από πολλά καινοτόμα στοιχεία και ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται το νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου, ο in-screen αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και ο πανίσχυρος επεξεργαστής Kirin 980. Φυσικά από την εταιρεία που επανακαθόρισε την έννοια της φωτογραφίας μέσω κινητού, αναμένονται ακόμα υψηλότερες επιδόσεις, αφού όλα δείχνουν πως η συνεργασία με την Leica ήρθε για να μείνει.

Η τιμή του Huawei P30 στην Κύπρο υπολογίζεται να ξεπερνά τα 800€ χωρίς ωστόσο να αποκλείεται μια οικονομικότερη lite έκδοση. Ως προς τα βασικά χαρακτηριστικά της σειρά, στεκόμαστε στα εξής:

  • Λογισμικό Android 9 Pie
  • Επεξεργαστής Kirin 980
  • Επεκτάσιμη μνήμη Huawei Nano Memory Card
    6- or 8GB RAM
  • Σύστημα 3D εμπρόσθιαςκάμερας
  • IP68 waterproofing
  • Οθόνη OLED

Άξιο αναφοράς ωστόσο είναι και το αναδιπλούμενο κινητό της Huawei που αναμένεται εντός του έτους. Οι πληροφορίες γι αυτό είναι αρκετά λίγες, με την υποστήριξη δικτύου 5G, ωστόσο να είναι βέβαιη.

Honor V20

honor-v20-cyprus-price-ppissis

Μιας και αναφερθήκαμε στην εξέλιξη των καμερών που χρησιμοπούνται από τους κατασκευαστές, είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για το Honor View 20.

Παρόλο που δεν γνωρίζουμε πολλά για τo νέο μοντέλο της Honor, αυτό έρχεται εντός Ιανουαρίου φέρνοντας δύο πρωτιές για την εταιρεία. Το Honor View 20 λοιπόν, είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας με ενσωματωμένη κάμερα στην οθόνης της, αλλά και το πρώτο smartphone με κάμερα 48ΜP (χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα της Sony ΙΜΧ586).

Σε λειτουργικό επίπεδο, το πλέον καινοτόμο στοιχείο είναι το Link Turbo, ένα σύστημα που επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση δικτύων 4G και wifi. Όπως και τα μοντέλα της μητρικής εταιρείας (Huawei) το Honor View 20 θα χρησιμοποιεί τον πανίσχυρο επεξεργαστή Kirin 980 SoC.

Το Honor View 20 αναμένεται στην Κύπρο μετά τις 22 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα γίνει η επίσημη παρουσίασή του στο Παρίσι. Όσοι τώρα από εσάς αναρωτιούνται για την τιμή του, αυτή υπολογίζεται περί τα 500€.

Redmi Pro 2

redmi-pro-2-cyprus-price

Πιθανολογούμε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που παρακολουθεί τα της Xiaomi χωρίς να έχει μάθει τα νέα. Αν ωστόσο είσαι αυτή η εξαίρεση, θα πρέπει να σου πούμε ότι ότι και επίσημα πλέον η Redmi αυτονομείται από τη Xiaomi. Το “νέο” brand θα καλύπτει τα mid-range κινητά, τα οποία για να είμαστε ειλικρινείς καθιέρωσαν την κινεζική εταιρεία στην Κύπρο, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ναυαρχίδα του νέου brand, το Redmi Pro 2 που για τους λάτρεις του ανταγωνισμού, κοιτάζει κατάματα ανάλογα mid-range κινητά άλλων κατασκευαστών. Σύμφωνα με όσα ακούγονται και όσα από γκάφα (;) διέρρευσαν από την εταιρεία, αναμένουμε μια συσκευή με μεταλλικό σκελετό και για οθόνη OLED που θα είναι 5.5 ιντσών με 1080 pixels ανάλυση. Ως προς το σώμα της συσκευής μάλλον θα διατίθενται οι επιλογές του χρυσού, ασήμι, μαύρου και πράσινου.

Για επεξεργαστή θα διαθέτει τον Snapdragon 660 της Qualcomm, ενώ ως προς τη μνήμη θα διαθέτει είτε 4 + 64 GB, είτε 6 + 128 GB. Για κάμερα θα διαθέτει ως κύρια στο πίσω μέρος μία των 16MP, μοντέλο CMOS με αισθητήρα Sony IMX3629, ενώ η εμπρόσθια θα είναι των 5.0MP. Στο πίσω μέρος θα υπάρχει και ο σαρωτής δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Όσο για μπαταρία θα διαθέτει μία των 4100mAh που θα υποστηρίζει QC3.0.

Βάσει των περιγραφών, πρόκειται για ένα “τίμιο” μοντέλο, από αυτά που μας έχει συνηθίσει η Xiaomi (πλέον Redmi). Μια ποιοτική συσκευή, που δεν εξελίσσει τεχνολογικά την αγορά των κινητών τηλεφώνων, ωστόσο συστήνεται στον καταναλωτή με τιμή χαμηλότερη των 200€.

OnePlus 7 & OnePlus 5G

oneplus-7-cyprus-ppissis-price

Μετά την επιτυχία του OnePlus 6 και OnePlus 6t, σίγουρα είναι πολλοί όσοι μένουν Κύπρο και αναμένουν τα νέα μοντέλα της OnePlus.

Βάσει όσων γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, πρόκειται για δύο διαφορετικές συσκευές, προς απογοήτευση όσων ήλπιζαν ότι το OnePlus 7 θα αποτελεί την πρώτη 5G συσκευή της εταιρείας. Το OnePlus 5G θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία 6GHz της E.E. καθώς η εταιρεία σε συνεργασία με πάροχο κινητής τηλεφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου, στοχεύει ιδιαίτερα την εκεί αγορά. Παρά το ότι το βρετανικό δίκτυο θα παρέχει ευρεία κάλυψη (συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων πόλεων της χώρας), δε θα είναι τόσο γρήγορο όσο το δίκτυο με την τεχνολογία mmWave 5G που θα παρέχουν οι AT&T και Verizon στις Η.Π.Α.

Η τιμή του OnePlus 7 για την Κύπρο αναμένεται να βρίσκεται περί τα 500€. Αυτή βεβαίως θα αφορά τη βασική έκδοση, καθώς η συσκευή 5G εκτός από αχρείαστη (με δεδομένα τα δίκτυα της Κύπρου), θα είναι και ακριβότερη.

LG 5G

lg-g5-cyprus-price-ppissis

Τον δεύτερο μήνα του 2019 και συγκεκριμένα στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης στα τέλη Φεβρουαρίου, αναμένουμε την παρουσίαση της 5G συσκευής από την LG. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία που αισθάνεται την πίεση του ανταγωνισμού, επιχειρεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των κατασκευαστών που θα λανσάρουν συσκευές 5G.

Ως “βάση” του νέου μοντέλου, αναμένουμε να λειτουργήσει το G7 ThinQ και όχι μία εντελώς νέα συσκευή. Όπως με ανάλογο τρόπο έκανε την περσινή χρονιά V30S ThinQ, η LG δείχνει να επιλέγει την ασφαλέστερη οδό, εξελίσσοντας μία συσκευή που έχει αποκτήσει ήδη τους οπαδούς της. Παρόλο που δε γνωρίζουμε ακόμα με ασφάλεια τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, οι πληροφορίες για το Q9 μας δίνουν μία ξεκάθαρη κατεύθυνση για το που θα κινηθεί το μοντέλο. Μεταξύ άλλων, αυτό θα περιλαμβάνει:

  • Επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 660
  • Μνήμη RAM 4GB of RAM
  • Μνήμη 128GB
  • Μπαταρία 3,000mAh
  • Ενσωμάτωση λειτουργιών AI

Την τιμή με την οποία θα μας συστηθεί η συσκευή στην Κύπρο, παραμένει άγνωστη. Ωστόσο η τάση του ανταγωνισμού να ανεβάζει τις τιμές των ναυαρχίδων κάθε brand πάνω από τα 800€, δεν μας αφήνει περιθώρια να ελπίζουμε για μία budget συσκευή.

Xiaomi Mi Mix 3

xiaomi-mi-mix-3-price-cyprus-ppissis

“Απαλλαγμένη” από το πλέον αυτόνομο budget brand RedMi, η Xiaomi μπορεί πλέον να επικεντρωθεί στην αγορά των κινητών κορυφαίων επιδόσεων. Η συσκευή που κυκλοφόρησε στην Κίνα, φτάνει -επιτέλους- στην Ευρώπη, στις αρχές του 2019.

Όπως όλα δείχνουν το μοντέλο που θα διατίθεται στην Ευρώπη, είναι αυτό των  6GB RAM και 128 GB μνήμης και δυστυχώς όχι η συσκευή των 10GB RAM. Μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών της συσκευής είναι:

  • Επεξεργαστής Snapdragon 845
  • Λογισμικό MIUI 10
  • Οθόνη AMOLED FHD 6,39 ιντσών
  • Διπλή μπροστινής κάμερα (24MP + 2MP) που καλύπτεται όταν δεν χρησιμοποιείται
  • Μπαταρία 3,200 mAh

Η τιμή που αναμένουμε για το Xiaomi Mi Mix 3 στην Κύπρο είναι τα 549€

iPhone

iphone-XI-cyprus-ppissis-price

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις λίγοι μήνες από την κυκλοφορία των 3 μοντέλων της Apple, iPhone XR, iPhone XS και iPhone XS Max ωστόσο ήδη οι φήμες έχουν ξεκινήσει να οργιάζουν σχετικά με τα επόμενα μοντέλα.

Ο αμερικανικός κολοσσός που μας έμαθε τι σημαίνει smartphone, σύμφωνα με το OnLeaks βρίσκεται ήδη στο στάδιο EVT (Engineering Validation Test), ως εκ τούτου τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιο. Ωστόσο οι πρώτες διαρροές σχετικά με τη μορφή του νέου iPhone XI, διαδόχου των Xs και Xs Max, είναι ήδη εδώ.

Σε αυτό ενσωματώνεται η τεχνολογία Time-Of-Flight 3D της Sony στην οπίσθια τριπλή (;) κάμερα των νέων μοντέλων η οποία θα επιτρέπει την άμεση εστίαση. Ταυτόχρονα η ίδια τεχνολογία επιτρέπει τη δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων.

Χάρις στην καινοτομία της Sony, που όπως όλα δείχνουν θα δούμε στα νέα iPhone, ένα αντικείμενο μπορεί σχεδόν άμεσα να εντοπιστεί ακόμα και υπό σκοτάδι, ρίχνοντας παλμούς λέιζερ στο αντικείμενο και μετρώντας το χρόνο που απαιτείται από το λέιζερ για να αναπηδήσει πίσω στον αισθητήρα. Ακούγεται εντυπωσιακό; Πράγματι είναι.

Σε αναμονή λοιπόν όσον διαρροών θα ακολουθήσουν, ανανεώνουμε το ραντεβού μας, για την κάθε εξέλιξη.

Μέχρι τότε, μπορείς να βρεις την καλύτερη τιμή για το κινητό που ψάχνεις, χρησιμοποιώντας το ppissis.com.cy, τη μηχανή σύγκρισης τιμών της Κύπρου.