en

Και τώρα με τον κορωνοϊό, πως περνάει η ώρα στο σπίτι;

Και τώρα με τον κορωνοϊό, πως περνάει η ώρα στο σπίτι;
02-04-2020

Η περίοδος που ζούμε κάθε άλλο παρά φυσιολογική θεωρείται. Ή τουλάχιστον, μόνο σε σενάριο χολιγουντιανής ταινίας θα μπορούσαμε να δούμε εκατομμύρια ανθρώπων κλεισμένους στα σπίτια τους, λόγω ενός ιού. Από μόνο του το γεγονός αυτό έγινε πηγή για ένα κύμα σατιρικών σχολίων, viral videos, και κυρίως απόψεων για την πανδημία, απόψεων για τη μετάδοση, απόψεων για τα μέτρα αυτοπεριορισμού. Λίγο περισσότερο από όλα αυτά, λατρεύουμε τις απόψεις συνομοσιολόγων, που βρήκαν την ευκαιρία να εμφανιστούν σαν σαλιγκάρια μετά από βροχή.
Όλα αυτά τις πρώτες ημέρες, που αναρωτιόμασταν πως θα μοιάζει η ζωή σε συνθήκες αυτοπεριορισμού. Αφού σταδιακά όμως πέρασε το πρώτο σοκ, όλοι αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε πως μπορούμε να οργανώσουμε τη ζωή μας, μέσα σε αυτές τις νέες συνθήκες. Διότι καλή η “πεθερά” και ο Νίκαρος με την καραμπίνα του, αλλά δεν σκοπεύουμε να περάσουμε όλους τους μήνες της παραμονής στο σπίτι μας, καταναλώνοντας online περιεχόμενο. Τουλάχιστον δε σκοπεύουμε να κάνουμε μόνο αυτό.

Τι συμβαίνει με τα online shops στην Κύπρο;

Τα καλά νέα είναι πως ευτυχώς το κύμα του παραλογισμού στην Κύπρο δεν ήταν τέτοιο που να οδηγήσει σε περιορισμό του ηλεκτρονικού εμπορίου. Σε αντίθεση με τα φυσικά καταστήματα που παραμένουν κλειστά για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, το online shopping είναι εδώ και μάλιστα πιο ακμαίο από ποτέ. Για να διαβάζεις αυτό το κείμενο πιθανώς έκανες και πριν τον κορωνοϊό ηλεκτρονικά τις αγορές σου. Για εσένα η μόνη διαφοροποίηση που υπάρχει, είναι πως πλέον εντοπίζεις ολοένα και περισσότερα καταστήματα να έχουν ηλεκτρονική παρουσία και φυσικά πολλά από αυτά να είναι διαθέσιμα στη μηχανή σύγκρισης τιμών της Κύπρου, ppissis.com.cy

Πως οργανώνω τη δουλειά μου από απόσταση;

Σε πρόσφατη έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, φάνηκε ότι το 67% των εργαζομένων, δεν ήταν έτοιμο για εξ’ αποστάσεως εργασία. Θέλετε να μαντέψουμε το αντίστοιχο ποσοστό στη χώρα μας; Μάλλον είναι μάταιο. Το γεγονός ότι η σχετική κατηγορία των laptops εμφάνισε αύξηση 64% σε έναν μόνο μήνα δείχνει πως πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να συγκρίνουν τιμές και να προμηθευτούν το νέο τους laptop, ως αναγκαίο εργαλείο για την εξ’ αποστάσεως εργασίας. Για να μην είμαστε απόλυτοι βέβαια, δεν αποκλείουμε και το γεγονός πολλοί νεαρότεροι χρήστες, να θεώρησαν το κλείσιμο των σχολείων ως μια εξαιρετική ευκαιρία να “γονατίσουν” τα παλιά τους gaming laptops, αναγκαζόμενοι να αναζητήσουν νέο.

Τι συμβαίνει με τη μαγειρική την εποχή του κορωνοϊού;

Για κάποιο λόγο -όχι και τόσο περίεργο- ο αυτοπεριορισμός φάνηκε να δίνει το σήμα για την έναρξη της περιόδου ενός μαγειρικού οίστρου. Εμείς, ως υπεύθυνη και σοβαρή ομάδα, οφείλουμε ωστόσο να ενημερώσουμε πως ο αυτοπεριορισμός δεν σημαίνει ότι τα τρόφιμα αποκτούν λιγότερες θερμίδες. Μάλλον το αντίθετο, με δεδομένη την λίγη έως μηδενική σωματική μας άσκηση. Σε κάθε περίπτωση οι μικρές και μεγάλες οικιακές συσκευές, που μπορείς να εντοπίσεις online, σε βοηθούν να δημιουργήσεις τις πιο εμπνευσμένες συνταγές, προσπαθώντας να πείσεις τους φίλους σου στο instagram ότι είσαι ένας μικρός Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Όχι άλλο λιώσιμο στον καναπέ!

 
Δε λέμε, η αίσθηση ενός ξαφνικού διαλείμματος από τη δουλειά, έχει και τα θετικά του. Το ότι λιώνεις για ώρες μπροστά σε μία τηλεόραση ή παίζοντας κάποιο game χωρίς όχι μόνο να σε κρίνει κανείς, αλλά αντίθετα, με το κράτος να σου το ζητάει, είναι ένα από αυτά. Επειδή όμως και το λιώσιμο έχει κάποια όρια, αρχίζεις να συνειδητοποιείς πως η ακινησία για όλο το διάστημα της καραντίνας, δεν είναι τελικά και τόσο καλή ιδέα. Ευτυχώς για εσένα τεμπέλη αναγνώστη, έχουμε ακόμα την επιλογή 6 στα sms, αλλά και σειρά online ασκήσεων, ώστε να μπορείς να ελπίζεις πως το τελείωμα του αυτοπεριορισμού δε θα σημάνει την ανάγκη να αγοράσεις εξ’ ολοκλήρου νέα ρούχα, διότι δεν θα σου μπαίνουν όσα έχεις. Άφησε λοιπόν τις δικαιολογίες, ότι δεν έχεις τα κατάλληλα παπούτσια και ρούχα, πάρε τον απαραίτητο εξοπλισμό και ξεκίνα!

Μπες στο ppissis.com.cy, σύγκρινε τιμές και προχώρα στην παραγγελία σου από τα συνεργαζόμενα καταστήματα, σήμερα!

UPDATE

Αν διαβάζεις αυτό το άρθρο μετά το τέλος του αυτοπεριορισμού, έχουμε κάτι που μάλλον σε ενδιαφέρει.